Belangrijke informatie

Voorafgaand bloedonderzoek

Voor de behandeling hebben we een bloedonderzoek nodig wat niet ouder is dan 4 weken. Het gaat hierbij om de nierwaarden (SDMA/Ureum/ Creat)) en de schildklierwaarde (T4).

Schildkliermedicatie of voeding

Mocht het zo zijn dat uw kat schildkliermedicatie (felimazole, thiafeline, carbimazol) of schildkliervoeding (Y/D) krijgt moet u daar 4 dagen voor de behandeling mee stoppen. Dat wil zeggen dat de kat op donderdag voor het laatst de medicatie toegediend krijgt.

Eigen kleedje en/of voeding

Sommige katten vinden het fijn om iets te hebben waar de geur van thuis aan zit. Het kan een geruststellend gevoel geven voor de kat. U mag daarom een eigen kleedje of mandje meegeven. Ook zijn sommige katten wat moeilijke eters of krijgen ze een aangepast dieet. Daarom mag u eventueel ook eigen voeding meegeven. Onthoud alleen wel dat alles wat u aan ons meegeeft u niet meer terug krijgt vanwege de straling. Geef daarom niet teveel mee want dat zullen we helaas moeten weg gooien. Ook is een klein kleedje of oude handdoek voldoende in verband met onze opslag voor het afval.

Wel of geen visproducten vooraf aan de behandeling?

Het geven van voeding waarin geen vis zat verwerkt werd altijd geadviseerd vanaf twee weken voor de behandeling. Inmiddels is gebleken dat het geen negatief effect heeft op het slagen van de behandeling. Hiermee is de noodzaak om visproducten in de voeding van katten twee weken voor de komst naar de kliniek ook komen  te  vervallen.

Na thuiskomst

Wanneer de kat thuiskomt zijn er nog een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. De kat mag drie weken lang niet in aanraking komen met zwangere vrouwen of kinderen onder de 18 jaar. Ook mag de kat om diezelfde reden drie weken lang niet naar buiten. De kat scheidt de straling uit door middel van urine en ontlasting. Daarom dient u drie weken lang de kattenbakvulling op te vangen en vervolgens te bewaren voor vier weken. Na deze vier weken heeft het afval zijn straling verloren en mag het afgevoerd worden met het normale afval. Ook geven we het advies om de kattenbak om de dag helemaal te verschonen en dagelijks de vieze plekken eruit te halen. Verschoon de kattenbak met handschoenen.

/