Informatie eigenaar schildklier kat

Voorafgaand bloedonderzoek

Voor de behandeling hebben we een bloedonderzoek nodig wat niet ouder is dan 4 weken. Het gaat hierbij om de nierwaarden (ureum/ creatinine) en de schildklierwaarde (T4).  We geven het advies om eerst een afspraak te maken, voordat u opnieuw bloed laat afnemen in verband met de wachtlijst. Onze wachtlijst is gemiddeld 3 tot 6 weken.

Schildkliermedicatie of voeding

Mocht het zo zijn dat uw kat schildkliermedicatie (felimazole, thiafeline, carbimazol) of schildkliervoeding (Y/D) krijgt moet u daar 4 dagen voor de behandeling mee stoppen. Dat wil zeggen dat de kat op donderdag voor het laatst de medicatie toegediend krijgt.

Eigen kleedje en/of voeding

Sommige katten vinden het fijn om iets te hebben waar de geur van thuis aan zit. Het kan een geruststellend gevoel geven voor de kat. U mag daarom een eigen kleedje of mandje meegeven. Ook zijn sommige katten wat moeilijke eters of krijgen ze een aangepast dieet. Daarom mag u eventueel ook eigen voeding meegeven. Onthoud alleen wel dat alles wat u aan ons meegeeft u niet meer terug krijgt vanwege de straling. Geef daarom niet teveel mee want dat zullen we helaas moeten weg gooien. Ook is een klein kleedje of oude handdoek voldoende in verband met onze opslag voor het afval.

Voeding, vis en behandeling schildklier

Het geven van voeding waarin geen vis zat verwerkt werd altijd geadviseerd vanaf 2 weken voor de behandeling. Inmiddels is gebleken dat het geen negatief effect heeft op het slagen van de behandeling. Hiermee is de noodzaak om visprodukten in de voeding van katten 2 weken voor de komst naar de kliniek ook komen  te  vervallen.

Kosten

De kosten voor de behandeling bedragen €1.548,75. Deze kosten dienen direct aan de balie betaald te worden bij het ophalen van de kat. Dit mag contant, via pin of creditcard.

Contact

Alle gegevens en eventuele vragen kunnen doorgemaild worden naar schildklierkat@gmail.com. Ook kunt u telefonisch contact opnemen op het telefoonnummer 0488-482900. U kunt dan het beste naar Inge of Jo-Anne vragen. Inge is op dinsdag en vrijdag aanwezig en Jo-Anne van dinsdag tot en met vrijdag. Op maandag is er helaas geen medewerker van de scintigrafie aanwezig.

Na thuiskomst

Wanneer de kat thuiskomt zijn er nog een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. De kat mag 3 weken lang niet in aanraking komen met zwangere vrouwen of kinderen onder de 18 jaar. Ook mag de kat om diezelfde reden 3 weken lang niet naar buiten. De kat scheidt de straling uit door middel van urine en ontlasting. Daarom dient u 3 weken lang de kattenbakvulling op te vangen en vervolgens te bewaren voor 4 weken. Na deze 4 weken heeft het afval zijn straling verloren en mag het afgevoerd worden met het normale afval. Ook geven we het advies om de kattenbak om de dag helemaal te verschonen en dagelijks de vieze plekken eruit te halen. Verschoon de kattenbak met handschoenen.

/