Kosten

Medicijnen en operatie
Aan iedere behandeling zitten kosten verbonden. Schildklier medicijnen zijn op de korte termijn voordelig, maar deze medicijnen moeten levenslang worden gegeven. Een schildklier operatie heeft éénmalige kosten, maar heeft als belangrijk nadeel het narcoserisico van een operatie en het gevaar tot beschadiging van de bijschildklieren. Bovendien is operatie van de schildklier niet mogelijk bij een kat met ectopisch schildklierweefsel.

In het totaalpakket zit een schildklierscan, behandeling van de schildklier met radioactief jodium, opname van de kat in onze speciale nucleaire opnameruimte, meerdere bloedonderzoeken en een bloeddrukmeting. De kosten voor deze totale schildklierbehandeling bedragen €1.750

Radioactief jodium
Een behandeling met radioactief jodium heeft ook éénmalige kosten en is daarom op lange termijn vaak voordeliger dan medicijnen. Bovendien heeft het een paar belangrijke voordelen ten opzichte van een operatie en medicijnen. Lees meer over de kosten van de schildklier behandeling met radioactief jodium.

/